Soria Moria slott

Det var en gang en liten gutt som het Halvor. Han var veldig lat og ville ikke gjøre noe annet enn å sitte ved grua. En dag kom en skipper og inviterte Halvor med seg ut til sjøs. Ute på havet blåste det opp til storm og da den var over visste de ikke hvor de var.

Halvor gikk i land for å se seg om. Det var et vakkert sted de hadde havnet på og etter en stund kom han til en flott vei som han bestemte seg for å følge. Da kvelden kom hadde veien ført ham til et slott. Der inne var det varmt og godt samt både sølv og gull, men han fant ingen folk. Til slutt åpnet han en dør og der satt det jammen en prinsesse og spant på en rokk. Hun fortalte at det bodde et troll med tre hoder på slottet og hun ba gutten komme seg unna.

Halvor ville ikke gå sin vei, så han spiste seg god og mett og deretter prøvde han å løfte sverdet som hang der. Det fikk han ikke til, men prinsessen fortalte at han måtte gjøre som trollet og ta en slurk av en flaske som hang ved siden av sverdet. Ikke lenge etter kom trollet, som kunne lukte at Halvor var i slottet. Men det gjorde ingen ting for Halvor hugget alle hodene til trollet av med sverdet.

Halvor la i vei til neste slott for å redde neste prinsesse. Slottet var enda større og dette trollet hadde seks hoder. Han fant prinsessa, det samme gjentok seg med sverdet og da trollet kom hugget han hodet av det.

Deretter dro han til det tredje slottet, som var enda flottere enn det forrige og med en enda vakrere prinsesse. Trollet hadde ni hoder, men den samme historien med sverdet gjentok seg og snart hadde han kappet av alle hodene. Deretter fikk han selvsagt velge prinsesse og så levde de lykkelig slik en stund.

Halvor savnet dog foreldrene sine og ville dra hjem en tur. Han fikk en ring som ville ta ham både frem og tilbake, men han fikk beskjed om at han ikke måtte nevne navnet til prinsessene for da ville alt ta slutt. Hjem kom han, men foreldrene kjente ham ikke igjen siden han var så staselig. De kjente ham til slutt og da måtte han fortelle alt. Han nevnte prinsessene og dermed var de plutselig der. De gikk ned til foreldrenes hus, men da Halvor sovnet forsvant prinsessene.

Halvor begynte å lete etter dem og dermed støtte han på en dame. Hun visste ikke hvor han kunne finne Soria Moria slott, men hun skulle spørre månen. Månen visste det ikke, så de spurte vestavinden. Vestavinden tilbød Halvor å slå følge og dermed bar det av sted. Halvor kom frem til slottet der det ble stelt i stand til bryllup. Halvor ble kledd på slik en brudgom bør være kledd og dermed holdt han bryllup med prinsessen.

Snipp snapp snute, så var dette eventyret også ute.